Lidt om os..

Vi er fem pædagogstuderende på VIA University College.
Vi er startet på denne blog, da vi som et led i uddannelsen skal ud på feltarbejde og sideløbende skrive blog/dagbog omkring det. Håber I vil følge med på vores spændende tur og skrive kommentarer til vores kommende indlæg.
-De fem på tur:)

onsdag den 4. maj 2011

Sidste dag i felten

Ja, så nåede vi til sidste dag i felten... Det var både godt og skidt! På den ene side ville vi gerne have haft mulighed for flere dage til at deltage i børnenes hverdag, men på den anden side er det også rart, at vi nu skal bruge tiden på at få samlet vores observationer, oplevelser og ikke mindst transskriberet vores to interviews.

Dagen i dag bød på 2 interviews.
Først lavede Julie og Katja interview med en pædagog, som efterfølgende hjalp dem med at udpege de 3 elever Julie, Linda og Dina skulle lave fokusgruppe interview med bagefter.
Dagens interviews og observationer har været meget lærerige, og vi glæder os alle til at komme igang med transskriberingen de kommende dage.

Vi har i gruppen snakket om forskellige teorier, men besluttede at dele det lidt ud, da det er et kæmpe arbejde - og hvor meget mon vi får brug for?
Så, mere herom kommer de følgende dage..

Mvh. De fem, hvis tur nu er ved at nå enden.. :)

mandag den 2. maj 2011

Vi måtte desværre ikke tage billeder af børnene, men her et et billede af den vilde pirat..

Skattejagt!!

I dag har vi haft skattejagt. Da vi ankom, var der to børn der blev sendt hjem. De havde haft det svært i skolen, så derfor skulle de ikke deltage i skattejagten. Så vi havde syv børn med til legen. De blev delt op i to grupper på henholdsvis tre og fire personer, som pædagogerne og lærerne havde valgt, da de ved, hvem der kan bedst sammen. Derefter skulle de ud og løse opgaver ved forskellige poster. De startede med at få en klap for øjet og skulle derefter samle et skattekort. Så kom de ud til posterne som bestod af: gå planken ud, kims leg, de skulle lave et piratflag og sluttede af med tovtrækning med den vilde pirat. Derefter skulle begge hold sammen finde skatten. Den fandt de meget hurtigt;) Efter jagten fik vi feedback fra børnene. De havde haft en rigtig god eftermiddag, som ikke var, som den plejer. De fortalte, hvad de synes, havde været sjovt og at de gerne ville have haft flere aktiviteter med og kom med forslag til, hvad man kunne lave på andre poster. Det var dejligt for os, at børnene havde haft en sjov dag.
Samtidigt skulle vi have haft et interview med en pædagog, men da der dukkede uventede problematikker op, måtte vi udskyde det evt. til onsdag, hvor vi også skal have fokusinterview med børnene.
 Derudover har vi fået mail fra vores forrige vejleder og hun fortæller, at hun er tilbage og vi skal have hende fremover, så vejledningen med vores nye vejleder i morgen er derfor aflyst.
Men vi har haft en god dag, hvor vi er kommet lidt tættere ind på børnene Og glæder os til, at komme derud igen på onsdag..J
Kærlig hilsen De fem på tur..