Lidt om os..

Vi er fem pædagogstuderende på VIA University College.
Vi er startet på denne blog, da vi som et led i uddannelsen skal ud på feltarbejde og sideløbende skrive blog/dagbog omkring det. Håber I vil følge med på vores spændende tur og skrive kommentarer til vores kommende indlæg.
-De fem på tur:)

torsdag den 3. marts 2011

Byvandring..

Byvandring i Randers midtby
De fem har nu været på deres første tur!
Vi har været rundt og udforske byen fra børneperspektiv, for at finde nogle kulturelle udtryksformer. Vi har sat fokus på hverdagskultur og traditioner, samtidig har vi gjort os tanker om, hvordan kulturen var før i tiden og hvordan kulturen har udviklet sig.
   









   Håndværksmuseet kan give børnene et indblik i datidens samfund og få lov at være en del af det, ved f.eks. selv at producere legetøj.
I dag er børnene oftest ikke med i processen om at skabe deres eget legetøj, men ser kun det færdiglavede produkt i Fætter BR eller lignende. I dag er den fri fantasi under leg ikke påkrævet i så høj grad som førhen, hvor man måske havde mere brug for at forestille sig at et stykke legetøj kunne have forskellige betydninger.




 


Vi har valgt ovenstående billeder på baggrund af spisekulturen i Randers. Reklamerne for fastfood præger bylivet og vækker børnenes nysgerrighed og sult! Her ser vi en form for familie kultur, hvor mange familier hygger omkring fastfood maden.


 




Regnskoven er en stor attraktion for Randers, hvor man kan komme og kigge, samtidig med man kan prøve forskellige aktiviteter. Overfor Regnskoven, ligger plænen, som giver mulighed for fysisk og kreativ udfoldelse samtidig med at fantasien kommer til udtryk.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar