Lidt om os..

Vi er fem pædagogstuderende på VIA University College.
Vi er startet på denne blog, da vi som et led i uddannelsen skal ud på feltarbejde og sideløbende skrive blog/dagbog omkring det. Håber I vil følge med på vores spændende tur og skrive kommentarer til vores kommende indlæg.
-De fem på tur:)

tirsdag den 10. maj 2011

Disse paragraffer beskriver væsentlige forhold man skal være opmærksom på i et specialskoletilbud.

Bekendtgørelsen om et børneråd(Nr.458 af 15.5.2006)

§1 Børnerådet arbejder på at sikre børns rettigheder samt sætte fokus på og informere om børns forhold i samfundet. Rådet skal kunne yde rådgivning til myndigheder om spørgsmål, der vedrøre børns vilkår. Rådet skal desuden vurdere de forhold børn i Danmark lever under set i lyset af FN konvention om børns rettigheder.

§7 stk.1 Det er børnerådets opgave at vurdere og påpege forhold i samfundsudvikling generelt som kan have en uhensigtsmæssig indvirkning på børns udviklingsmuligheder.

Stk.3 At formidle information om børn, at sætte aktuelle spørgsmål til debat og tale børnenes sag i den offentlige debat.

Bekendtgørelsen om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand (Nr. 1373 af 15.12.2005/senest ændrede med bekendtgørelse nr. 588 af 24.6.2009)

§1 Specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand gives til elever hvis udvikling kræver en særlig hensyntagende eller støtte. Som ikke alene kan understøttes ved brug af undervisnings differentiering og holddannelse inden for rammerne af den almindelige undervisning.

stk.2 Formålet med specialpædagogisk bistand er at fremme udviklingen os elever med særlig behov i overensstemmelse med de krav der er angivet i folkeskoleloven.

§2 stk.1 Specialpædagogisk bistand til elever omfatter specialpædagogisk rådgivning til forældre, lærer eller andre hvis indsats har væsentlig betydning for elevens udvikling.

Bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet (nr. 893 af 9.7.2007)

§1 Magtanvendelse skal begrænses til det absolut nødvendige og skal i øvrigt stå i rimeligt forhold til det der søges opnået hermed.

§2 Fysisk magtanvendelse i form af fastholdelse eller at barnet føres til et andet opholdssted er tilladt hvis: Stk. 1 barnet udviser en sådan adfærd at fortsat ophold i fællesskabet er uforsvarligt eller
stk. 2 Barnet derved forhindres i at skade sig selv eller andre.


- De fem på tur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar