Lidt om os..

Vi er fem pædagogstuderende på VIA University College.
Vi er startet på denne blog, da vi som et led i uddannelsen skal ud på feltarbejde og sideløbende skrive blog/dagbog omkring det. Håber I vil følge med på vores spændende tur og skrive kommentarer til vores kommende indlæg.
-De fem på tur:)

torsdag den 3. marts 2011

På opdagelse i Amazonas

Vi har i dag set en dokumentar om et feltarbejde i Amazonas, hvor en antropolog var på opdagelse i forskellige kulturer.
Han stillede to kulturer op mod hinanden, hvor den ene bar præg af olieindustrien, der havde forurenet området hvor de indfødte boede, og den anden kultur levede i pagt med naturen.

Antropologen havde researchet inden feltarbejdet, hvilket han brugte som indgangsvinkel i mødet med de forskellige kulturer. Dette var med til at han lettere kunne leve sig ind i kulturerene og dermed var bedre forberedt på hvordan han skulle agere blandt de indfødte.
Antropologen var meget ydmyg og respektfuld og forsøgte først at lære de indfødte at kende, inden han begyndte at stille kritiske spørgsmål. Han kunne fornemme at især "natur-folket" var skeptiske overfor fremmede, så derfor var han meget forsigtig, men stadig imødekommende, smilende og hjælpsom, for at vinde deres tillid. De indfødte, der boede i området, hvor olieindustrien havde gjort sit indtog, var mere åbne. Olieindustrien forårsagede masseødelæggelser, der forurenede floden og påvirkede på den måde både dyr og mennesker.
Antropologen deltog i en ceremoni, hvor han sammen med de indfødte drak saft fra en giftig plante, som skulle kunne frembringe et drømmesyn. For os så det ret voldsomt ud, fordi indtagelsen af saften resulterede i opkast. Antropologen opnåede ikke drømmesynet fuldt ud, fordi hans bevidsthed modarbejdede ham.

I vores feltarbejde vil vi kunne bruge nogle af de samme overvejelser som f.eks. at forberede os ved at undersøge kulturen/stedet vi vil besøge inden påbegyndelsen af feltarbejdet.
Antropologens idé med at sætte sig i kulturens/målgruppens sted og prøve deres traditioner, er en udemærket idé, som vi selv vil kunne benytte alt efter forholdene.

- Julie og Dina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar